Politikai árvák gyűjtőhelye

Politikai árvák gyűjtőhelye

Halljátok, ellenzéki pártok?!

2018. március 13. - Politikai árva

Kedves Betti, Gyuszi, Gabi, Feri, Peti, Andris, Lali és mindenki, aki ellenzéki pártvezérnek csúfolja magát (külön köszöntöm Lévai Katit)!

Ígérem, nem leszek hosszú, hiszen most a korteskedés közepette nincs időtök úgysem hosszú monológokat olvasni.

Azért írok, mert a nép egyszerű fia-lánya úgy érzi, ti képtelenek vagytok megérteni a nyilvánvalót. Mi nem vagyunk ám olyan hülyék, mint ahogy az a Fidesz plakátokból kitűnne és ti? Úgyhogy a pénztől való elesés és egyéb pártpolitikai sakkozások helyett egyet üzenek csak:

 

Fogjatok össze!

 

Minden egyéb esetben nemhogy az nem fog eldőlni, ki közületek a legerősebb, hanem ti lesztek azok a pártvezérek, akik Orbán Viktorral együtt elárultátok a demokráciát, és személyes ambícióitokért (pénz, hatalom) végképp a semmibe taszítottátok ezt az országot. És bár a törökgáborizmus szerint az összefogásra váró állampolgárok csalódni fognak, egy kicsit bízom abban, hogy készek vagytok igazi politikusként viselkedni, ily módon pedig az ország érdekeit szem előtt tartani. Persze minden attól függ, mennyire vett meg benneteket a Fidesz.

Üdvözlettel:

Az állampolgár 

Ps. Tudom pontosan, mennyi pénzt veszít egy párt azzal, ha csak egy jelöltet is visszaléptet valaki javára. Tudom, hogy valamilyen formában el akarjátok dönteni, ki lesz a Feri-Gyuszi párharc győztese, illetve hogy mi lesz Gabival. Tudom, hogy egy normális helyzetben nem elvárható egy párttól, hogy mindenkivel összefogjon. De ti meg tudjátok ugye, hogy ez nem egy normális helyzet? És ha a választók ezen képesek túllépni, akkor tudjátok ugye ti is, mi a dolgotok? Soha ilyen alkalom nem lesz arra, hogy megmutassátok, nem vagytok ti olyan gyíkok, mint amilyennek sokszor látszatok. A döntésetek a magyar demokrácia egyik fordulópontja, egyben a nagykorúságotok vagy éppen a kisstílűségetek bizonyítéka is lesz. A ti pénzetek vagy mi jövőnk: kell még mondanom valamit, Ildikó?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaiarva.blog.hu/api/trackback/id/tr9613737372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.16. 17:37:48

Fogjatok össze Brüsszelért, Washingtonért, Sorosért!

Aláírás: a ballib agytröszt

lobaszopiatej 2018.03.16. 18:01:31

Fogjatok össze, hadd jöjjön a szemkilövető!
Soros betelepíti majd a gyíkembereket!

rallus 2018.03.16. 20:34:58

"készek vagytok igazi politikusként viselkedni, ily módon pedig az ország érdekeit szem előtt tartani" " mi jövőnk"

Ezzel az ésszel sokkal jobban jársz, ha eladsz mindent és kaparós sorsjegyet veszel a pénzen... :

Editor_ 2018.03.16. 22:05:10

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: inkább, mint Moszkváért, Phenjanért és Asztanáért

naivugyfel 2018.03.16. 22:13:31

Nagon egyetértek és ha tényleg érdekel, hogy mi lehetne a pártokon túli IGAZÁN JÓ / KORREKT megoldás (merthogy az már megvan, csak pont az általad leírtak miatt is még nem terjedhetett el elég gyorsan), el tudsz könnyen érni. ingyen és bérmentve, minden kötelezettség nélkül megkapod pdf-ben... A tiéd a döntés...:-)

naivugyfel 2018.03.16. 22:14:02

Nagon --- nagyon... öregszem...

krisanty 2018.03.17. 06:08:26

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: két tucat ismerősöm is van akik a harmincas negyvenes éveikben idén fognak először szavazni ... tetszik ?? sose hallottam tőlük brüsszelt vagy sorost .. a gyerekek jövőjét , a korrupciót , a világbajnok adókat a semmiért . ezeket inkább .. amúúgy ...... mondok neked valamit : bámulatos a tevékenységed de : az olvasni tudó emberre nincsen semmilyen hatással . az ilyen mantrázás inkább a tévénézőknek való .. ez a birka brand amúgy találó . mint egy nyáj vagytok másfélmillió öregember akik egyszerre ugyanazt ugyanúgy gondolják .. egyszerre vesznek 180 fokos fordulatot pl. ruszkitémában ha a vezér is fordul .. ez az egész .. késöbb könyveket fognak irni róla tuti benne leszel .. folytasd csak , szórakoztató :)

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.17. 08:27:47

@krisanty:

Én mindig az igazsággal együtt forgok, ami valójában nem forgás, hanem egyenes vonal, de a folyton változó liberalizmus nézőpontjából valóbal forgásnak tűnik.

A választás meg azért van, hogy a nép dönthessen szabadon. Aki liberalizmust akar és nyugati elnyomést, az szavazhat Gyurcsányra, Télinapforduló Gerire, s még ot van pl. Juhász-Drogos is. Nagy a választék.

Duplaxiii 2018.03.17. 09:53:02

Birka, birka...
Csak EGYSZER írnál is valamit.
Hogy ha nem EU meg Amerika meg soros, akkor ki a büdös fszomat akarsz?
Mert OK, egy ügyes kis troll vagy, de miért nem érvelsz?
Így csak az jön át, hogy 1) bértroll vagy, 2) valami bm-es ócska besúgó, 3) a kocsog oroszok trolljainak egyike.
Mert tudod, 20-as IQ felett már illene ideírni, hogy kit akarsz?
Tudod, én sem akarom a balosokat, énekem még okom is van ehhez, de tudom hogy mit szeretnék!
Igen, egy jobbközép, keresztény és polgári világot, ami Európához tartozik, a XXI. századi élet biztosít.
Én ezt akarom, de nekem nincs pártom.
Te csak mindent leköpsz, libsizel, mindent egybehazudsz.
Írj már valamit, hogy mit akarsz!

Duplaxiii 2018.03.17. 10:12:58

A poszt viszont meg sem próbálja eltitkolni a valódi célját.
Dehogy a társadalom többségének az érdeke a lényeg, csak a saját csapatok pozícióba juttatása.
A szerző egyszerűen nem fogja fel, hogy ma a jobbik a legerősebb párt. A balosok lezüllöttek pici mikropátokká, az "ordító egér" kategória a két ex-komcsi maradvány.
Ha a jobbik bevállalja őket, akkor a tisztességes jobbikos szavazók 90% inkább a fidesz választja, vagy nem megy el szavazni, ami szintén 2/3-os fidesz nyerés.
Itt és ma a balosoknak kellene befogni a pofájukat, háttérben alkut kötni!
A balos szavazóknak alternatíva a fidesz és a jobbik között választani, a jobbikosoknak nem alternatíva a baloldal.
Egyetlen ésszerű megoldás lenne (soha nem gondoltam, hogy leírom, mert nekem az lmp egy kamupárt, már az alakulásuk is kérdéses volt...) egy jobbik-lmp-momentum technikai koalíció, nem is kell összeállniuk, elég a szavazásokhoz szerződni.
Ezzel akár 2/3-is lehet, mert erre megmozdulna a passzív 60% meghatározó része is.
De miért hiszi bárki is, hogy akik már csak legyintenek mindre!!!, az most azzal felhergelhetők, hogy váltsuk le mocskos csaló korrupt hazaáruló csordát, és ültessük a helyére a saját mocskos csaló korrupt hazaáruló bandát?
Mitől lesz más a 60% passzívnak?
Nekik nem lesz jobb az életük a genderfilozófiától, a ökoterrorizmustól, a feministanáciktól, az ex-KISZ-es mocskoktól, a mai napig a székükhöz, fizetésükhöz ragaszkodó ex-MSZMP-sekhez.
A passzív 60% az a halmaz, akik 1990-ben valóban rendszerváltást akartak, de ma már látják, a körforgás csak a múltat bebetonozó megélhetésiek gengszerváltása.
Például azonnal szavazok arra a pártra, aki törvényt hoz az ügynökkaktákat azonnal és cenzúrázatlanul nyilvánosságra hozza és az érintetteket eltakarítja a közéletből, vagy akár börtönbe is zárja! Ehhez kell az is, hogy az oroszokkal befejezzük a bratyizást és betartsuk a népszavazás-alapú EU-s és NATO szerződésünket.
Lám, két pont!
És nem birka-féle libsi program, sőt!!!
De NINCS ILYEN PÁRT!
.
Ja és össze sem fognak, mert a céljuk, hogy a saját kutyakölkeikből többet juttassanak az ingyenpénzhez.
Ha orbán nyer és betartja a rémálmait, akkor megszünnek az ellenzéki pártok...
És sajnos még hiányukat sem érezzük meg.
Én a menekülésben hiszek, mert ma a "magyar" tulajdonság fullra érkezett. Egyéni mikroérdekek miatt a nemzetünket áldozzuk fel.
Ja Petőfi... Igen mert az ellenzéki pártok azt hiszik, hogy a nép miattuk majd forradalmat csinál...
Egy nagy fszt! Egyék meg amit főztek.

Zsíros Bödön 2018.03.17. 11:05:17

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: te meg gondolom akkor a nemzetet egyáltlaán nem védő, csak azt kizsákmányoló hazug tolvaj szarevő buzi fideszre szavazol, akik ugyanolyan pártállamot építenek, mint a kommunizmusban, majd mindenkit megfojtanak, aki nem ért velük egyet. Elmehetsz a tetves kurva anyádba

midnightcoder2 2018.03.17. 11:15:41

Kedves posztoló! Szerinted mennyire lenne működőképes egy Jobbik-MSZP-DK koalíció ? Amikor az MSZP egymagában sem volt kormányképes mert a saját kis belharcaival és az SZDSZ nevű farkincájának a kergetésével foglalkozott 8 éven át ?

midnightcoder2 2018.03.17. 11:18:04

@Duplaxiii: Pontosan így van. Valóban le akarjátok váltani a FIDESZ-t komcsik ? Helyes! Lépjen vissza az _öszzes_ baloldali párt a Jobbik javára. Így van esély, sőt ez az egyetlen. Ja, hogy így már nem kell annyira leváltani a Patást ?

2018.03.17. 12:07:38

@Duplaxiii: egyetértek

(bár a jobbik ellen is szólnak bizonyos elemek, pl. a rendszerváltás utáni idők egyik legnagyobb gazdasági gengsztere)

renszarvasvadasz 2018.03.17. 12:49:03

Vitathatatlan, hogy a Jobbik a legerősebb ellenzéki párt. De egymaga – de akár az LMP-vel és a Momentummal együtt se – nem képes kormányváltó erő lenni. A Fidesz olyan bázist – és olyan aránytalan választási szisztémát – épített ki, hogy csak a teljes (!) összefogás garantálja a kormányváltást. Ha mind a 106 választókörzetben egyetlen (!) ellenzéki jelölt áll szemben a fideszessel, akkor lesz kormányváltás. Ha nincs koordináció, akkor meg nem lesz.
Sajnos, nincs olyan forgatókönyv (még ha egyes pártok ezzel is próbálják áltatni a szavazóikat), mely szerint a teljes koordináció nélkül is van esély a kormányváltásra. Bizonyára sokan szeretnék ezt, de a keserű valóság: nincs erre sansz. Teljes összefogással azonban a kormányváltás biztosra vehető.
A kormányváltást akaró szavazók túlnyomó többsége hajlandó az átszavazásra. Aki nem, az nem is igazán akar kormányváltást. Az átszavazástól ódzkodók inkább a kedvenc pártjuk mandátumszámát szeretnék csak növelni, s az sem zavarja őket, hogy ezt továbbra is az ellenzéki térfélen teszik.
Nem igaz, hogy a szavazók olyan bölcsek, hogy helyben ki tudják választani a legesélyesebb jelöltet. Ha nincs visszalépés, sokan nem a legesélyesebbre szavaznak, hanem a számukra „legkedvesebb” jelöltre. S így a Fideszt tartják hatalmon. Ha az LMP és a Jobbik már négy éve is koordinált volna a baloldallal, már akkor kormányváltás lehetett volna. (De a kétharmad mindenképp megakadályozható lett volna.)
Nyilván nem lenne könnyű működtetni egy széles ellenzéki összefogás révén kialakuló koalíciót. De a demokratikus jogállam visszaállításához (ami most nincs) és egy új, arányos, kétfordulós (ahol már nem kellenek a választás előtti koordinációk) választási szisztéma kidolgozásához egy technikai koalíció is megfelelő lenne. S utána – akár hónapok múlva – ki lehetne írni egy szabad választást. A mostani választás nem szabad (már a Fidesz médiafölénye miatt sem), s illúzióink se legyenek: négy év múlva még a mostani esélyek töredéke sem lesz már.
Április 8-án az utolsó esély kínálokozik. S lesz is kormányváltás, ha lesz teljes (!) ellenzéki koordináció.
Ha nem lesz koordináció, akkor nem lesz kormányváltás.
Úgy tűnik, most egyértelműen a Jobbiknál pattog a labda. Ha a Jobbik is koordinál, lesz kormányváltás. Ha a Jobbik továbbra sem, akkor lehet, hogy ő lesz a legerősebb ellenzéki párt, de ez igazán csak neki lesz jó. A választóknak, a Fideszt leváltani szándékozóknak édeskevés.

Edit exnolbloggerina 2018.03.17. 13:16:10

Mint állampolgár, csatlakozom a szerzőhöz.

Két megjegyzés:

1. Sokan nem értik Gyurcsányt, de Ő érti a világot, talán a legeurópaibb politikusa ma Magyarországnak. Ha Karácsony Gergely nem állt volna a szocialisták élére, biztos, hogy a DK-ra szavaznék. Hogy Gergely mellett döntöttem , annak oka a karizmája, az itthon eddig példa nélkül való képessége a szolgálatra.

2. A kommunista fogalom szitokszóként való használata legalább olyan butaság, mintha nem tennénk különbséget a forradalmak, és az azokat leverő politikai reakció között.

Gerardus A. Lodewijk 2018.03.17. 14:46:09

Uraim, most már, hogy a fő kérdésben egyetértünk, nevezetesen hogy az olajat el kell venni tőlük, csak nem fogunk azon az apróságon megakadni, hogy ezt melyikünk tegye meg!
:)
vagy inkább :(

fda 2018.03.17. 15:07:30

Ez az! Fogjon össze mindenki bárkivel, hiszen elvek nem számítanak! Egy a cél, a jelenlegi kormányt legyőzni vasárnap! Hogy hétfőtől kormányzásképtelen lesz az ország, hiszen nyilvánvalóan soha semmiben nem fog kiegyezni a sok kis pártocska képviselője, az már más kérdés! Majd kisorsoljátok, ki legyen a belügyminiszter, ki feleljen az oktatásért és ki a pénzügyekért! Külügyes az legyen, aki a legjobban szeret utazni! A lényeg, hogy nyertetek!

VáradiJános 2018.03.17. 16:33:42

Mikor lesz már meg a teljes összefosás?

VáradiJános 2018.03.17. 16:36:36

@midnightcoder2: így van, de addig álljanak fél lábon amig fericsótány visszalép!

Buchhalter 2018.03.17. 17:10:39

@Edit exnolbloggerina: Editke nem maga tetcik lenni Gyurcsány felesége? Kedves Klára,olyan átlátszó foss ez a Gyurcsánya legeurópaibb szöveg,hogy kilóg az a bizonyos lóláb! Arról a Gyurcsányról beszélünk aki gombokért herdálta a nemzeti vagyont és közben jól meg is tollasodott rajta? Aki a Fidesszel háttéralkut kötött, hogy szétveri az MSZP-t? Hagyuk má...A DK-ra max 8% szavazz - az idióta komcsi nyuggerek és szoci ingyen csöcsön élősködött panel zúgivó prolik egyre fogyatkozó tábora.

Edit exnolbloggerina 2018.03.17. 17:31:03

@Buchhalter:

Kedves Ön, Te, aki vagy, Nem Dobrev Klára bújik meg az Edit név mögött, e név valóságos, ténylegesen így hívnak. Azt hiszem, túl fogod élni a tévedésedet. :)
Nos, a további eszmefuttatásod értéke nulla, majd, ha nem Bayer-stílusban köpöd ide az indulataidat., hanem rendes magyar nyelven gondolatokat fogalmazol meg, társaloghatunk.
Oké? :)

Buchhalter 2018.03.17. 18:39:56

@Edit exnolbloggerina: de magas lóról beszélsz .Pont az ,aki egy hazaárulót nyom az előtérbe és ehhez nem kell semmiféle Bayer szöveggel dobálózni .Az a legegyszerűbb : a lekezelő modor ,igaz? Mert úgyis csak is Önnek lehet igaza - az Önjelölt véleményvezérnek.Úgy őszintén az általad ajnározott DK-nak mennyi szavazatot saccolsz? 10-et ,vagy lehetsz merész és akkor 15 % ?Jó álmodozást. A DK programja arról szól,hogy új brancs a húsosfazékhoz és ezzel új adók kivetése : lásd több kulcsos adó ,ami megint a dolgos és tanult középosztályt húzná le,vagy nyomorítaná meg .Ja és alanyi jogon megduplázná a családi pótlékot ami megint csak a roma kisebbség gyors szaporodását idézné elő! Ha purdét akarnak ,dolgozzanak ők is! Vagy tanuljanak piacképesebb szakmát! Csak ezt az olyan áll liberális kapitalista szocialista nőtünemények nem akarják felfogni.De nem is kell csodálkozni,hogy a Fidesz 50% + biztosított továbbra is és a Jobbik is szépen menetel előre a szavazók körében.Az összes baloldali párt vagy pártocska Magyarországon eljátszotta hosszú időre a szavahihetőségét.
süti beállítások módosítása