Politikai árvák gyűjtőhelye

Politikai árvák gyűjtőhelye

A hidat először fel kell építeni, utána lehet átmenni rajta

2018. április 09. - Politikai árva

Tegnap leszavazott az ország, ma sokan csalódottak. Nem szeretnék belemenni abba, hogy ki ölt meg kit, vagy miért történt mindaz, ami történt, egyáltalán miképp történhetett meg. Politikai, pszichológiai, népnevelési okai bőven vannak, erről még sokan beszélni fognak nagyon sokáig. Miközben nem mindegy persze, merre megy tovább az ország, a választások során mi, ellenzéki szavazók elfelejtettünk valamit.

Olyan hídon akartunk átmenni, amely még meg sem épült.

 

Az ellenzéki szavazók jó része azért szavazott tegnap ellenzéki jelöltre, mert nem akart többet a mostani kormánypárttal élni. Nem elkötelezettségből, nem végtelen szeretetből húzta ne az ikszet. Befogta az orrát, amikor szavazni kellett, nem jó szívvel szavazott, de megtette, mert kormányváltást akart. Közben persze reménykedett, hogy a pártok majd megértik felelősségük súlyát, akármennyire is széttöredezett az ellenzék, a kormányváltás érdekében félretesznek sok érzést és ellenérzést. A pártok ezt nem tették meg, mi pedig elmentünk szavazni, az eredmény ismert.

De ez nem volt járható híd valójában, nem is volt híd a szakadék felett. Nekifutásból lehetett jó nagyot ugrani, vagy legalább megpróbálni azt, el lehetett kapni a szakadék felett terebélyesedő fa ágát, azzal lendülni nagyot, de az eredmény csak az lehetett, ami lett. Ahhoz, hogy ez a híd felépüljön, el kell tűnnie a azoknak a politikusoknak, akik csak férgek voltak az almában. Az ellenzéki oldalon megindult a tisztulási folyamat, gyakorlatilag nem maradt ellenzék. A vezetők lemondtak, most megkezdődik a marakodás a megmaradt pár százalékocskák felett, de ez az ellenzék soha nem fogja betölteni azt a küldetést, amellyel az állampolgár okkal reménykedik kormányváltásban. A kormány által lefizetett politikusok, öntörvényű szakadárok, autoriter pártelnököcskék tegnaptól mentek a levesbe.

Ugyanez a folyamat fog bekövetkezni a Fidesznél is, csak ott sokkal nagyobb lesz az esés moraja, sokkal magasabbról fognak leesni. A csalódott szavazókat ez most nem fogja megnyugtatni, mert tegnap akartak kormányváltást, nem a távoli jövőben, de még nem tartunk ott. Most bűnhődünk meg azért, hogy hagytuk ezeket az embereket kitermelődni, nem emeltük fel a szavunkat semmi ellen, szidtuk a vidéki, teljes tudatlanságban tartott lakosságot, amely valójában az okozat, nem az ok.

Ha majd a társadalom azon része, amely hajlamos és képes a gondolkodásra, szorult bele társadalmi felelősségvállalás, nem kizárólag önös érdekben és jelenben képes gondolkodni, hallatja szavát, ha majd kijelöli a kereteket, amelyeken kívül a pártok nem nyújtózkodhatnak, akkor nemcsak az életképtelen, sok esetben korrupt ellenzék fog eltűnni a mocsárban, hanem a jelenlegi kormány is. Ha majd Németh Szilárdok, Molnár Gyulák, Gyurcsány Ferencek, Toroczkai Lászlók helyett Navracsics Tiborok, Hadházy Ákosok, Harangozó Tamások, Witthinghoff Tamások jelentik a viszonyulási pontot, akkor majd el lehet kezdeni annak a hídnak az építését.

És mindez akkor lehet, ha mi megengedjük nekik. Ha az utcán leszünk, és nemcsak magunkért küzdünk, hanem azokért is, akik az m1 Híradón szocializálódtak. Ha lemegyünk vidékre és tanítjuk az ismerőseinket, mi, nem pedig a karosszékben gubbasztó, havi Fidesz utalásra váró ellenzéki politikusaink.

Egy tökéletes vagy legalább elvek mentén működő világban ezt a gondolkodó ember a politikusokkal végzi. Mivel politikusaink nincsenek, ezt a játszmát nem spórolhatjuk meg magunknak. Higgadtsággal, türelemmel és a tudattal, hogy nem lehet mindent azonnal lebontani, ha a kiépítés sokáig tartott és mélyre megy. Most fájdalmas, de még semmi nem veszett el. Rajtunk múlik, nem azokon a politikusokon, akiktől tegnap csodát vártunk, de valójában sosem voltak képesek rá.

Persze lehet még otthon ülni, bűnbakot keresni, de ehhez sem kedvem, sem időm.

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaiarva.blog.hu/api/trackback/id/tr6913820380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quadanium 2018.04.10. 14:40:02

Az nem zavar hogy a Budapestiek 30-40 százaléka is a Fideszre szavazott? Menjetek vidéke, az kell...

Ma Baker 2018.04.10. 14:44:24

Nna a szarházi Hadházy-t pont nem kellett volna belekeverni az ügybe.

nemecsekerno_007 2018.04.10. 14:44:57

Inkább dolgoznátok, többre mennénk. Megvalósult, jó ötletekből és az ezekre épült cégekből elég kevés van. Persze ehhez nem elég a "szájjal festés"

LebensraumamOsten 2018.04.10. 15:33:33

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Majd úgy jársz, mint a szudétanémetek, akiket Hitlerék addig hergeltek amíg zavargásokat robbantottak ki Csehszlovákiában és az országot Hitler felosztotta.
De a tanulság nem itt jön kis pöcs:
A háború után amikor a szovjetek bevonultak (éljen Rákosi pajtás!) a csehszlovákok tanultak Benes korábbi hibájából és nagyobb részben kiirtották a szudétanémeteket, kisebb részben pedig kihajították őket az országból. A javaikat pedig elkonfiskálták. Olyan, hogy Szudétanémet vidék már nincsen, nem is lesz. Nem is lesz.
Érted már a következtetést és a tanulságot? Nincsenek, tehát nem is szavaznak a csehszlovákok ellen. Ja és a Szudéta-vidék azóta is kié? Na kié?

LebensraumamOsten 2018.04.10. 15:40:13

@nemecsekerno_007: Arra ott vagy te. Majd minimálbérért elrobotolsz valahol egy nemzeti tőkés cégénél. Épp annyit kapsz, hogy ne dögölj éhen és másnap is ki lehessen belőled taposni a szart is. Persze minden nap emlékeztetni fognak, hogy ne álmodj anyagi biztonságról, mert csak egy csicska vagy és örülj, hogy nem rúgnak ki páros lábbal. Neked nincsenek jogaid. Az a liberalisták találmánya, amiből te nem kérsz. Neked csak kötelességeid vannak.
Te nem vagy egyenlő más embereknek nevezett lényekkel, csak hasonlítasz rájuk.
A gazdád majd eldönti, hogy mi a jó neked. És te ennek örülni fogsz. Ha azt mondja, ne egyél, mert túl kövérnek talál, akkor éhezel. Ha úgy érzi túl sokat pihensz, akkor elfoglaltságod talál neked. Ha betegnek érzed magad, de neki kell a munkaerőd, akkor orvos helyett mégy a robotba. Ne felejtsd te nem képezel értéket! Erre szavaztál birka! Most megkapod!

nemecsekerno_007 2018.04.10. 15:53:44

@LebensraumamOsten: :)

Ez a forgatókönyv inkább a ún. "ballib" megélhetési civilekre áll, bár a munkaerőhiányt elnézve még rájuk se :)

Akkor fogtok koppanni amikor a munkatársak fognak emlékeztetni rá, hogy nem ártana dolgozni és nem a "nemzeti tőkés".

Aki dolgozni akar, az dolgozik aki meg nem az kifogásokat keres. De kifogásokra nem lehet egy ország stratégiáját építeni. Ezt még a "gumicsizmás vidéki parasztok" is tudják, csak az nem értem, hogy a "városi értelmiség" miért nem.

Egyébként köszönjük az ellenzéknek a kétharmadot. Nem kellett volna kétharmad, de ez van...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.04.10. 17:08:10

Érdekes ez a sok lefagyott szerver, az ellenzéki delegáltak nélküli több tucat szavazókör, a rengeteg érvénytelen ellenzéki listás szavazat, a határon túlról szavazni buszoztatott ukrán armada... Csak nem ettől lett meg a Fidesznek mindkettő harmada? ;-)

HaCS 2018.04.10. 17:35:51

"Ha majd a társadalom azon része, amely hajlamos és képes a gondolkodásra, szorult bele társadalmi felelősségvállalás, nem kizárólag önös érdekben és jelenben képes gondolkodni..."

Mondd csak, te melyik bolygón élsz?

Felhívnám a figyelmedet, hogy vasárnap rekordközeli részvétel mellett kapott a FIDESZ majd 50 %-ot tisztán(!!!). Ennél többet pártlistán talán még soha egyetlen párt sem kapott. (Ha tévednék, elnézést.).

A lényeg, hogy a kutyát nem érdekli a gondolkodás, sőt inkább ne is kelljen. A társadalmi felelősségvállalásról papolsz, miközben nem tudok felmutatni olyan embert (a saját köreimben sem), aki ha valaha bármilyen vagyont, lehetőséget felajánlottak volna neki érdemtelenül, akkor azt visszautasította volna.

Mondd csak te ismersz egy embert is, aki visszautasított valaha valamit? Állást, trafikot, vagy csak egy nyomorult kis díjacskát a helyi versmondókörben, mert nem érezte, hogy megérdemli.

Mondj egyet!

Ebben az országban mindig mindenki elhiszi, hogy amit kap, az neki jár, sőt már régen meg kellett volna kapnia. Számbavehető kivétel nélkül.

Basszus! Hát a magukat erkölcsös, elvhű konzervatívoknak valló, és hirdető emberek adják támogatásukat korrupt tolvajoknak és hazudozóknak. Önös érdekből nyilván.
Hát mi másért? Elvből?
Aztán magyarázatot azt persze találnak simán. El tudják altatni a saját lelkiismeretüket, hogy az nem is úgy van, még akkor is, mikor már repedezik a tükör a fürdőszobában. (Úgyis jól megy majd veszünk másikat.)

Itt tart az ország erkölcsileg. Nem politikai, nem gazdasági szempontból, hanem erkölcsileg.
A tolvajlás, hazudozás, közpénz elsinkófálása, korrupció, sikkasztás teljesen elfogadott, sőt támogatandó cselekedetek.

És ők lennének elvileg a tanult, művelt gondolkodó emberek, akikről beszélsz! A nemzeti elit!
Ők is képesek eladni az elveiket egy perc alatt egy trafikért, vagy egy előléptetésért, esetleg egy-két megrendelésért. Már ha voltak nekik egyáltalán.

Ezt én már csak úgy nevezem az unortodox konzervativizmus.

És ezek után kérdezem én:
Mégis ki lesz az a gondolkodó ember, aki a saját önös érdekeivel szögesen ellenkező folyamatban vesz majd részt, ráadásul úgy, hogy ha erre lehetősége, pozíciója, erőforrásai vannak, azt jó eséllyel pont a mostani kormánytól kapta(persze rég megérdemelten)?
Az már a második kérdésem, hogy miért is bízzak meg egy ilyen emberben akár csak minimálisan is?
süti beállítások módosítása