Politikai árvák gyűjtőhelye

Politikai árvák gyűjtőhelye

R.I.P vs.hu

2016. április 26. - Politikai árva

Nem vagyok újságíró. Konzervatív-liberális érzelmű vagyok, némi baloldali beütéssel, párt nélküli árvaként tengetem napjaimat Magyarországon. Eddig úgy gondoltam, ha pártom nincs is, legalább van egy portálom, ahol nagyjából jól érzem magam. Amelyet szívesen látogatok. Ahol nem zárnak skatulyába, ahol nem kell megmagyaráznom, hogy ha nem a kormánypártra szavazok, attól még nem vagyok szoci. Van egy portálom, amely még több ezer emberé, egy portál, ahol nem politikai megrendelés íze, vagy dohos bulvár beütése van a cikkeknek. 

Szombattól nincs portálom. A vs.hu elhalálozott, de maradjunk a tényeknél: megölték.

Hírfüggő emberként persze más hírportálokon is elolvasom legalább a leadeket. Kavargok az mno-mandiner-index tengelyen. Képben vagyok a felhozatalt illetően. Igazából egy ideje foglalkoztatott már a gondolat, hogy vajon a vs.hu mikor fog összeérni a színvonalon aluli, extrém módon habonyista 888 förtelemmel? Szóval egyáltalán nem vártam a hírt, hogy egyszer majd bejelentik, a vs.hu-t megvette Habony, vagy Palácsikné András, vagy majd a New Wave irányt vált hirtelen, de számítottam rá. Őszintén szólva arra azonban nem gondoltam, hogy pont Matolcsy fogja kicsinálni, még akkor se, ha tulajdonosi szerkezetét elnézve ez volt a legkézenfekvőbb lehetőség.

Persze valószínűsíthető volt, hogy a nagy hír-birodalom építési lázban nem mehet sokáig, hogy a vs.hu jobboldali tulajdonosával majd nem áll be abba a sorba, amelyben fentről játsszák a forradalmi indulót. Amikor kiderült, hogy az origo-nak és a vs-nek ugyanaz a tulaja, akkor már félni kezdtem. Aggasztó volt az is, hogy egy ideje lekerültek az origoról a kritikus, a kormánypártot némileg ekéző hírek, és akkor jött a múlt hétvége, amely minden láncszemet a helyére rakott. Nincs többé vs.hu. Gondolom majd alig észrevehetően végleg eltűnik az origo mocsarában.

Van viszont egy rendszer, amelynek alapja a feudalizmus. Múlt pénteken a miniszterelnök a szokásos pénteki interjújában kijelentette, hogy szeretné, ha Magyarország lenne Európa legmodernebb állama. Ez egy olyan pont, amiben egyetértünk, amit én is nagyon szeretnék. Félek azonban, hogy a modernség fogalmában sosem leszünk közös nevezőn. A rendszer végérvényesen szembeköpte a mindenkori újságírói munkát (nem most kezdte, de nekem most fájt igazán, pedig ez még nem is a vége), az oknyomozói munkát, az elfogultság nélküli tollforgató munkát, és ha eddig még nem hittük el, most már láthatjuk: az internetes térhódítás lenini vonata gőzerővel halad a cél felé. Egyetemekről most kikerülő, befolyásolható és karrierista, részben írástudatlan haszonlesők válnak egyenlővé az újságírás fogalmával. Vagy ott vannak a középszerű haszonlesők, akiknek nem esik nehezére majd megírni egy langyos, de gondolkodásra semmiképpen nem késztető cikket. Amolyan megmondós cikket, amiben kerek perec le van írva, hogy Te magyar mit gondolj, mit érezz és kire szavazz a következő választáson. Mindezt úgy teszik, hogy sem szakmai, sem magánemberi lelkiismeretük nincs vagy már nem maradt.

Aztán persze tudjuk jól, ha máshonnan nem, legalább Kondratyjevtől, hogy egyszer fent, egyszer lent. Hogy semmi nem tart örökké, a mostani, urambátyám viszonyokra épülő feudális rend sem. Amikor a mostani, az országot teljes mértékben kiraboló rezsim és töketlen, a rablásban egykoron (vagy akár most is) szintén vigéckedő ellenzéke az útról kiskanállal szedi majd össze politikai karrierjének utolsó darabjait, akkor is szükség lesz Kósa Andrásokra vagy Joó Hajnalkákra, akik számon kérik azt a mérhetetlen harácsolást, amelynek következtében ez az ország szellemi, erkölcsi és gazdasági posvánnyá silányodott. Olyanokra lesz szükség, akik szemrebbenés nélkül tartják nekünk a tükröt akkor is, amikor mi marhára nem akarunk belenézni. Nekem a jó újságíró olyasvalakit jelent, akinek élő lelkiismerete nem a pénz bűvkörében mozog, és aki azok helyett is harcol pártállás nélkül, akik esetleg nem tudnak kiállni magukért. Például azért nem, mert belefásultak a közéleti mocsárba, és elhitték, hogy ők úgysem tudják megváltoztatni a rendszert.

Ha azt az optimizmusomat, vagy naivitásomat is elvesztem, hogy minden, ami most van átmeneti, és megváltoztatható, akkor bezárhatom a boltot. Helyette inkább abban hiszek, hogy azok az emberek, akiket ez a rendszer megaláz, akármilyen szektorban dolgozzanak is, nem áldozatai, hanem inkább a misszionáriusai egy következő rendszernek, amelyben a feltételeket nem egy szűk, rokoni és barátsági alapokon nyugvó társaság határozza meg. Kósa András, Joó Hajnalka és az összes többi megvezetett vs.hu újságíró, akkor és addig is szükség lesz/van rátok, mint ahogy mindenkire, aki élhető országot szeretne kreálni a hazájából.  

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://politikaiarva.blog.hu/api/trackback/id/tr638663652

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kereszténység hazugságok halmaza 2016.04.27. 16:40:32

Jó keresztények neveled a gyerekeidet és még is hazudnak neked? Mit vársz, ha Te is hazugságokat tanítasz nekik?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2016.04.26. 23:29:03

Anyaország :: 2016. április 25. 16:37 :: 47 hozzászólás A hét vicce, pedig még csak hétfő van: megduplázza a nyugdíjemelést az áfacsökkentés Reklám Az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának (áfa) csökkentése gyakorlatilag megduplázza a nyugdíjemelés mértékét - mondta a Rejtett Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Budapesten, sajtótájékoztatón hétfőn. Novák Katalin emlékeztetett, a sertéshús áfájának csökkentése után a tej, a tojás és a baromfihús áfáját is 5 százalékra mérséklik. Ennek köszönhetően a nyugdíjasok éves szinten akár több tízezer forintot tudnak majd megtakarítani - állította.
Forrás: kuruc.info/r/2/158001/

Anyaország :: 2016. április 25. 16:37 :: 47 hozzászólás A hét vicce, pedig még csak hétfő van: megduplázza a nyugdíjemelést az áfacsökkentés Reklám Az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának (áfa) csökkentése gyakorlatilag megduplázza a nyugdíjemelés mértékét - mondta a Rejtett Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Budapesten, sajtótájékoztatón hétfőn. Novák Katalin emlékeztetett, a sertéshús áfájának csökkentése után a tej, a tojás és a baromfihús áfáját is 5 százalékra mérséklik. Ennek köszönhetően a nyugdíjasok éves szinten akár több tízezer forintot tudnak majd megtakarítani - állította.
Forrás: kuruc.info/r/2/158001/:))))))))) jahhh... a nyugdíjasok a havi 70 ezerrel milliomossá válnak mi ??? .ÉS KATINKA NEKED ÉS A MILLIÁRDOSOKNAK HÁNYSZOROSRA EMELKEDIK A JÖVEDELME AZ ÁFA-CSÖKKENTÉSSEL ????? MERT ENNYIRE NEM LEHECC HÜLYE KATINKA ! DE !!!!!!!!! :o)))))
...és még mindig álomtitkár vagy ????????? :O))))))))))))))))))))

tnsnames.ora 2016.04.26. 23:41:26

Kondratyjev, WoW! :)

Pusztán csak adalék-érdekességként:

1.
Itt egy konstans 11-éves ciklus-levezetés
2012 (Maya-naptár, nagy precesszió, egyéb?)
2001 (tornyok dőlése New Yorkban)
1990 (berlini fal dőlése, szocialista blokk bomlása)
1979 (oroszok Afganisztánban, erős meggyengülésük kezdete)
1968 (diáklázadások, cseheknél beavatkozás, új gazdasági mechanizmus)
1957 (’56 megbosszúlása)
1946 (II. vh. vége)
1935 (Hitlerrel szembeni erők gyengülése)
1924 (Rohanás a válságba)
1912 (Titanic: “Isten sem süllyeszti el”)

2. Egy abszolút saját nem konstans ciklushossz-ra pedig:
Vegyük alapul a 44 évet -> 1945-1989, amikor egymás ellenében versengett a kapitalizmus és szocializmus. Ha 44/2=22 évet adunk hozzá az “egyesített kapzsiság” nevében 1989-hez 2011-et kapunk. 1945-ből visszafelé szintén lehet számolni 88 (olaj) és 176 (ipari fellendülés) évvel. Nyílván vannak torzító tényezők, amik 2011-et jelentősen módosíthatják, de a bepörgés talán érzékelhető. Egyre kevesebb idő jut egyre nehezebb és megoldhatatlanabb problémákra.

Én valahogy azt érzékelem (meglehet hibásan), hogy egyre nagyobb stressz közepette, egyre gyorsulóan rohanunk a vesztünkbe. Egyre sűrűbben jönnek elő vadabbnál vadabb, korábban elképzelhetetlen történések. MNyP-lenyúlást ki tippelte volna meg itthon, vagy lehet nézni a nagyvilágban a meteorként megállíthatatlanul becsapódó Lehmann-Brothers csődöt vagy a 400ppm CO2-t az atmoszférában.

nu pagagyí 2016.04.27. 06:44:24

Engem az lep meg minden nap, hogy az Index még nem csicskult be. Ennek a portálnak is egy kitartott a tulajdonosa már jó ideje. Lehet, hogy a választásokra időzítik az utolsó nagy olvasottságú portál kiherélését?

Trackers 2016.04.27. 07:18:43

"Helyette inkább abban hiszek, hogy azok az emberek, akiket ez a rendszer megaláz, akármilyen szektorban dolgozzanak is, nem áldozatai, hanem inkább a misszionáriusai egy következő rendszernek, amelyben a feltételeket nem egy szűk, rokoni és barátsági alapokon nyugvó társaság határozza meg."

Ennek az a peremfeltétele, hogy ne az MSZP és Gyurcsány avagy a Fidesz kormányozzon.

Ellenkező esetben, a már jól ismert cseberből vederbe játék újabb fordulója következik csupán.

Muzsikok közt 2016.04.27. 09:32:35

Konzervatív liberális baloldali, mi?

Ezt a fidesz is elmondhatja magáról.

Bobby Newmark 2016.04.27. 10:11:09

"Konzervatív-liberális érzelmű vagyok"

Nem, te hülye vagy. A politikai ideológia koordináta-rendszerben a liberális és a konzervatív az egy tengelynek a két vége.

Eddig jutottam az olvasásban, elég hamar kiderült, hogy felesleges folytatni.

Segítségképp, hogy a jövőben ne mondj ekkora agybaszott faszságokat:
scienceblogs.com/clock/wp-content/blogs.dir/458/files/2012/04/i-aa5ae0602f1695ef42d94635168a4e2c-a3%20Ideology%20-%20XY%20System2.jpg

lavór 2016.04.27. 11:28:39

Erkölcsi és morális értelemben már az ország halálozott el.

teleorman 2016.04.27. 12:23:26

Lavór: "Erkölcsi és morális értelemben már az ország halálozott el". Még gyorsan tegyük hozzá, hogy "etikai értelemben", s akkor már neki lehet futni megmagyarázni, hogy a három értelemben pontosan miben is különbözik.

s 2016.04.27. 14:16:15

"Olyanokra lesz szükség, akik szemrebbenés nélkül tartják nekünk a tükröt akkor is, amikor mi marhára nem akarunk belenézni."

"Sine ira et studio. "
Publius Cornelius Tacitus

s 2016.04.27. 14:26:23

@Bobby Newmark: "A politikai ideológia koordináta-rendszerben a liberális és a konzervatív az egy tengelynek a két vége."

Az egy dimenziós korcs agyadban talán. A politikai ideológia koordináta-rendszer (ha már szereted az elbaszott nagy szavakat, amiket magad sem értesz) legalább két dimenziós. Bár magam úgy gondolom, hogy simán lehet több is. Ne foglalkozz ezzel. Menj a játszótérre és szórjál homokot a szádba, hogy a fingásoddal legalább revétleníteni lehessen. Arra csak jó lennél egy kibaszott kovácsműhelyben.

Bobby Newmark 2016.04.27. 15:03:10

@s: Azt látom, hogy neked nem sikerült felfognod amit írtam, de ez sajnos a te hiányosságod. Sajnálom, hogy ez neked már magas, de azért megpróbálom elmagyarázni a szinteden:

A koordináta-rendszer az kurvára nem számegyenes, faszbarom, az legalább kettő tengelyt jelent már alapból.
Ebből a két tengelyből az EGYIKNEK a két vége a liberális és a konzervatív. A két ideológia konkrétan totálisan ellentéte egymásnak.

Hasonlóan kibaszott értelmes állítások még:
"Én náci-kommunista vagyok"
"Én pozitív-negatív vagyok"

De persze, én vagyok a hülye, nyilván. A posztoló az Isten, a seggéből lehet nyalni a mannát.

Bobby Newmark 2016.04.27. 15:15:34

@Hóhér az utolsó barátod: Köszi, ezt még nem mondták rám, felírom valahová. Általában gyurcsányista ballibsi vagyok a szokásos 'vitapartnereim'* szerint, úgyhogy ez most új.

*értsd: blog.hu-n tanyázó fideszes propagandakommandó

Viszont ez szépen bepozícionált téged is, egy kibaszott paraszthajszálnyit nem vagy jobb a fideszes droidoknál, nem nyalom a posztoló seggét, akkor már tuti fideszes vagyok.
Nem gond, hogy tényleg olyan orbitális baromságot sikerült leírnia, hogy leveri az ISSt az égről, ha ezt szóvá teszem, akkor én vagyok az ellenség. Gratulálok.

Egyébként TÉNYLEG nem olvastam el a posztot, az nem csak retorika volt. Nem vagyok kíváncsi egy olyan ember politikai véleményére, aki a politikai ideológiák alapjaival és egymás közti viszonyával nincs tisztában.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.04.27. 16:17:54

@Bobby Newmark: szívesen. A jelek szerint épp annyi eszed van, mint a fideSSes birkáknak.

ami szabad 2016.04.27. 16:41:42

@Bobby Newmark: Nem jól tudod, bár logikusnak tűnne... Egyébként az emberek zöme, ha nem direktben teszik fel a kérdést, hanem ügyek/ helyzetek mentén, eltérően fognak reagálni. Ha magamat definiálni kéne, akkor azt mondanám, egy halom dologban konzervatív vagyok, gazdaság témájában liberális, szociálisan érzékeny, és zöld... Témák mentén, be lehetne határolni, hogy az adott kérdésben INKÁBB ez, vagy az. De mindbúől van bennem, mert már rég bölcsebb vagyok annál, hogy bármelyik oldal is, teljesen, és kritika nélkül elfogadható volna!

Bogyó 2 2016.04.27. 17:53:35

@Bobby Newmark: Hát, nem jól tudod, a konzervatív nem ellentéte a liberálisnak. Amikor én tanultam politológiát, akkor három pólusként ábrázolták a nagy politikai ideológiákat, és ha nem tűnt fel, a mai napig ez a három áramlat a meghatározó a politikában. Ez a szocialista, a konzervatív és a liberális ideológia. A szocialista és a konzervatív egyezik abban, hogy a közösségre helyezi a hangsúlyt, erőteljesebb állami beavatkozást támogat a társadalmi életben, különbözik abban, hogy az egyik nacionalista, a másik internacionalista. A szocialista a társadalmi különbségek csökkentésére törekszik, a konzervatív annak fenntartására.A liberális és a konzervatív ebben egyezik, mindkét ideológia kevésbé tartja fontosnak a szolidaritást, a társadalmi különbségek kiegyenlítését, mindkettő egyértelműen a magángazdaságra és a magántulajdonra helyezi a hangsúlyt, azaz a konzervatívok a gazdaságban már nem támogatják az erőteljes állami fellépést. Különbség, hogy a liberálisok internacionalisták. A szocialisták és a liberálisok különbsége és egyezőségei az előzőekből már kihámozhatók.
Éppen ezért ne a magyar politikai rendszerből indulj ki. Ne gondold, hogy a fidesz az egy klasszikus konzervatív párt, vedd észre, hogy milyen sekély értelmű dolog a balliberálisozás, ilyen alapon a fideszt is lehetne kereszténybolsizni. De pl. a rezsicsökkentés, a közszolgáltatók és minden államosítás tipikus szocialista intézkedések, a piacgazdaságba való erőteljes beavatkozás szintén. Az egykulcsos adó már inkább konzervatív, de legesleginkább liberális intézkedés. A vidék leépítése, a kistelepülések ellehetetlenítése is liberális lenne alapvetően, mert a vidék plusz támogatásra szorul. Ami persze országos szinten kamatozik, csak nem közgazdasági aggyal, hanem hosszabb távon, olyan költségeket is számba véve (eü. ellátások, szoc ellátások) amik a szemellenzősök számára nem tűnik fel. A liberálisok csak veszni hagynák a vidéket, de a jelenlegi kormány minden vidékfejlesztési szólam ellenére megindította a hadjáratot konzervatív módon erőteljes beavatkozással, kiépítve a földesúri rendszert, ahol csak urak és közmunkás parasztok maradhatnak vidéken, az értelmiségi jellegű embereket mind elüldözik onnan, beszüntetve szinte minden közszolgáltatást. A falvak ugye nem pártpolitizálnak, ezért megkapják a büntetésüket, elveszítik az intézményeiket, hivatalaikat, az önkormányzás viccé vált pont ott, ahol az emberek valóban érezték, hogy dönthetnek a saját sorsukról, mert valljuk be, egy budapesti kerületben vagy egy megyei jogú városban az emberek számára az önkormányzat is oly távoli, mint egy állami intézmény, pártpolitikák játszótere. A falvakban ez nem így van, egymást ismerő emberek dolgozhattak a közösségért, ezt elveszik tőlük, végrehajtókká, a polgármestereket közmunkás brigádvezetőkké degradálva. Ezért siratják sokan a demokráciát, mert annak része az önkormányzás is, ami a kormány mellett még döntési jogokkal bírt, annak mindenkinek megnyirbálták a szárnyait, legyen az köztársasági elnök, bíróságok, AB, média, Parlament, itt csak a Kormányt nem kontrollálja senki. És nem, a választók önmagukban nincsenek elegen. A hatalmi ágakat pont azért találták ki, hogy a választók döntése szabad legyen, ne csak fizikai értelemben. Egy ilyen banánköztársasági demokráciában el lehet hazudni a demokráciát, így uralkodnak a putyinok, erdogánok, chavezek, szaddámok, kadhafik, asszadok, lukasenkók. Mert a demokrácia nem az, hogy aki nyer, az Dunába lőhet mindenki mást.

Bogyó 2 2016.04.27. 18:05:44

@Bobby Newmark: "Én náci-kommunista vagyok"

Szerinted az két teljesen ellentétes dolog? Tudod-e hány nyilasból lett ávós? Tudod-e, hogy mindkét ideológia az erőteljes állami beavatkozást tartja üdvözítőnek, leszarja az egyéni jogokat, diktatúrára törekszik? Olvasol-e József Attilát? A náci és kommunista is szocialista ideológia mentén jutott szélsőségességig (nemzetiszocialista, ugye) csak a nácik erőteljes konzervatív, nacionalista jegyekkel, a kommunisták meg internacionalista maszlaggal. Miközben mindez maszlag. Mindkettő diktatórikus birodalom volt. A nácik is erősen beavatkoztak szocialista módon a gazdaságba, a komcsik részéről meg szintén duma volt az internacionalizmus, valójában erőteljes orosz nacionalizmus lengte be a Szovjetuniót, Csehszlovákiát, Ceausescu Romániáját, lásd pl. lakosságcserék, amelyekre hogy-hogy nem a szoc. országokban került sor, nem a csúnya kapitalistáknál a háború után. A náciknál, kommunistáknál is beszélhettél te emberi jogokról, meg szólásszabadságról, sajtószabadságról, gyülekezési jogról, sztrájkjogról, többpártrendszerről. Úgyhogy a felszíni máz volt más a két diktatúrában, valójában mindkettő egy embertelen rendszer volt, ahol a szabadság nem létezett, amire ma sokan nosztalgiával és vágyakozva tekintenek, mert a börtönkoszt biztonságot adott, a szabadsággal nem tudnak élni.
süti beállítások módosítása